Resultats de la cerca frase exacta: 147

Diccionari de la llengua catalana
61. clarió
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de guix i de greda, en barretes, per a dibuixar o per a accentuar amb tocs de blanc un dibuix. [...]
62. cuscús
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina fraccionada en bocins rodons, típica del nord d'Àfrica, que se serveix amb carn, llegums i salses picants. [...]
63. pastilla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros petit de pasta, quadrangular o rodó. Una pastilla de sabó. Una pastilla de xocolata. Preparat farmacèutic sòlid molt petit que s'administra oralment. Una pastilla d'aspirina. pastilla del fre Peça metàl·lica recoberta de material resistent al fregament que [...]
64. raïssa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llesqueta prima i estreta que s'obté raent amb una làmina de ferro o de fusta un objecte de fang abans de coure'l. Residu de pasta que resta adherit a les parets de la pastera i que hom lleva amb la rasora. Coca feta amb la pasta que ha restat adherida a les parets de la pastera. [...]
65. bassi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Regueró al volt de la solera d'un molí d'oli, on es recull la pasta que va fent el rodet. Bàssia.  [...]
66. confitura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruita confitada, especialment la que forma una pasta o melmelada. Confitura de codony. En el pot petit hi ha la bona confitura. [...]
67. emmental
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta dura i compacta i amb grans forats, originari de la regió suïssa d'Emmental. [...]
68. rocafort
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet d'ovella, de pasta semidura i amb vetes verdoses de floridures, originari de la població occitana de Rocafort. [...]
69. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
70. rímel
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta cosmètica, feta a base d'oli i pintura, que s'aplica a les pestanyes per a espessir-les i fer-les semblar més llargues. [...]
Pàgines  7 / 15 
<< Anterior  Pàgina  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>